Wat is een bieten salade?

Een bieten salade is een uiteraard een salade waarvan op zijn minst een van de belangrijkste ingrediënten bieten zijn. In een bieten salade worden deze gecombineerd met onder andere andere soorten groenten, fruit of noten.

Verschillende soorten bieten die gebruikt kunnen worden in een bieten salade. In een salade met bieten kan men verschillende soorten bieten gebruiken. De soorten van bieten die we het meest zien terugkeren in salades zijn de rode biet, de suikerbiet en de snijbiet.

Bieten saladeAndere ingrediënten van een bieten salade

Een bieten salade bestaat uiteraard niet uit bieten alleen. We zien vele varianten, maar enkele keren opvallend vaker terug. Zo worden er vaak walnoten, geitenkaas, appels, haring, feta kaas en verschillende soorten fruit gebruikt. Ook worden er soms lauwe tot warme ingrediënten toegevoegd aan de salade zoals spekreepje, blokjes kip (of als je een vega optie wil maken kan je deze natuurlijk ook vervangen door vega kipstukjes) of aardappeltjes.

Vele salades met bieten worden afgewerkt met pijnboompitten.  Hoewel een salade met bieten erg lekker kan zijn, mits de juiste combinatie, vind je het zelden terug op een menukaart. De boodschap is dus om zelf aan de slag te gaan.