Rode bieten salade

Frisse Rode bieten salade

Een ander kleurtje, een ander smaakje, maak eens een rode bieten salade. Hieronder een recept van rode bieten salade die weinig calorieën bevat en rijk is aan vitaminen en mineralen. Door het gebruik van appelazijn verhoogt het tevens uw weerstand in de koude wintermaanden. Het hieronder beschreven recept is voor een rode bietensalade als bijgerecht genoeg voor vier personen.

Rode bieten salade

De ingrediënten voor rode bieten salade

3 gekookte rode bieten
1 teentje knoflook
1 klein uitje
appelazijn
paar druppels citroensap
beetje (olijf)olie
paar takjes dillegroen of peterselie
zout en witte peper

Bereidingswijze

Schaaf of snij de rode bieten voor uw rode bieten salade zoals u ze het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld in plakjes, blokjes of julienne. Doe ze in een saladekom. Snij de ui in flinterdunne kwart ringetjes en sprenkel er een paar druppels citroensap over. Kneed de ui door met het sap, dit verminderd de scherpte van de ui. Pers de knoflook en voeg deze samen met de ui aan de rode bieten toe. Snij het dillegroen, of de peterselie eveneens fijn en meng dit samen met wat azijn en de (olijf)olie door de rode bieten salade. Maak de rode bietensalade op smaak met zout en witte peper.